La interviurile de angajare, trebuie sa fii constient ca, pe langa intrebarile pe care angajatorul ti le adreseaza, trebuie sa pui si tu cateva intrebari acestuia pentru a afla mai multe despre job sau despre companie. Iata ce intrebari sa-i pui angajatorului!

Procesul de recrutare.

Atunci cand esti sunata pentru un interviu sau ai o intalnire cu recrutatorul (nu cu managerul) poti intreba despre procesul de recrutare. Este important sa stii exact ce te asteapta si care vor fi pasii interviurilor, cate vei sustine si cu cine.

Tipul de angajati

De asemenea, il poti intreba pe recrutor care sunt angajatii care exceleaza si care promoveaza in aceasta companie, sa stii daca te potrivesti sau daca ai sanse sa avansezi.

Cerintele jobului

Dupa ce ai terminat cu interviul cu recrutatorul, cu siguranta va urma inca un interviu pe care va trebui sa il susti cu managerul. Pe acesta il poti intreba de cerintele jobului si ce presupune acest job pentru tine, asta daca nu ti-a explicat deja. Daca mai ai nelamuriri, este bine sa le rezolvi.

Cum si cand poti promova

Tot managerul stie exact ce trebuie sa faci pentru a promova, care sunt angajatii care reusesc acest lucru si in cat timp poti spera la o avansare.

Provocarile job-ului

La unele companii, este posibil sa ai si o intalnire cu un viitor coleg, care iti poate povesti mai multe despre job-ul respectiv. Il poti intreba care sunt provocarile job-ului, cum decurge o zi normala de serviciu sau cum este mediul de lucru.