Obsidianul este o sticla naturala care este produsa in una dintre ultimele faze ale unei eruptii vulcanice . De o culoare neagra foarte caracteristica, desi poate fi gasit si in alte culori, isi datoreaza faima proprietatilor sale enorme, dar si seriei Game of Thrones, unde obsidianul este cunoscut sub numele de sticla dragon.

Piatra de obsidian are, printre multe alte proprietati, capacitatea de a ne ajuta sa crestem, de a crea un scut protector impotriva negativitatii sau de a vitaliza sufletul . De asemenea, ouale de obsidian, o varianta interesanta a acestui pahar, este un instrument ginecologic care este frecvent folosit pentru a vindeca amintirile aparatului sexual feminin. Daca nu ati auzit niciodata de obsidian si proprietatile sale, nu va faceti griji, pentru ca pe parcursul acestui articol va vom spune tot ce trebuie sa stiti despre acest pahar interesant.

Ce este obsidianul?

Dupa cum am mentionat deja, piatra de obsidian este o sticla naturala, a carei formare este legata de eruptia vulcanilor . Si este ca dupa eruptia uneia dintre acestea, magma expulzata in exterior, bogata in acizi silicios, se raceste rapid dand nastere acestui pahar din ce in ce mai popular.

Obsidianul negru este cel mai comun , desi exista si alte culori maro, rosu sau chiar auriu care confera sticlei obsidiane naturale o nota deosebita. Tonurile rosiatice se datoreaza in principal prezentei oxizilor de fier, foarte caracteristice anumitor zone. In plus, aceasta sticla se caracterizeaza prin fractura sa concoidala, putand fi translucida sau opaca si putandu-si schimba culoarea exterioara in functie de modul in care este sculptata.

Mai jos va aratam ceea ce este cunoscut sub numele de mineralogie obsidiana;

  • Duritate : 6
  • Culoare : Negru
  • Dunga : Alba
  • Lustru : vitros
  • Fractura : concoidala
  • Exfoliere : Niciuna

Proprietatile terapeutice ale obsidianului

Obsidianul este considerat una dintre cele mai puternice pietre care vizeaza cresterea si transformarea personala , si sunt multe persoane care profita de proprietatile sale, desi este si adevarat ca sunt multe persoane care nu cred in aceste tipuri de proprietati. dintr-o piatra. De asemenea, se remarca prin puterea pe care o ofera, prin proprietatile sale curative si prin proprietatile sale benefice pentru sanatate.

Cunoscuta pentru forta si proprietatile sale vindecatoare , este legata de prima chakra, cu Mama Pamant si reprezinta integrarea a ceea ce este cunoscut drept lumina in lumea noastra, intr-un mod constient si dinamic.

Una dintre principalele calitati pe care ni le ofera piatra de obsidian este aceea de a arata aspecte limitative si umbrite pe care le avem cu totii . Cu aceasta, va putem oferi oportunitatea de a le elibera sau de a le vindeca. De exemplu, datorita obsidianului putem scoate la iveala traume, blocaje pe care le avem sau amintiri neplacute din trecut, sa le gestionam si chiar sa le putem vindeca pentru totdeauna.

In plus si in functie de culoarea obsidianului, are proprietati diferentiatoare pe care urmeaza sa le analizam mai jos;

Obsidianul negru

Despre ea am mai vorbit deja, dar trebuie sa tii cont ca este o piatra foarte puternica, si ca ne va oferi doze mari de creativitate . Are proprietati protectoare, alunga negativitatea si disperseaza acele ganduri lipsite de iubire.

Ofera un autocontrol sporit si gestionarea diferitelor frici sau blocaje care sunt ascunse in noi.

Obsidian auriu

Este considerat a fi foarte eficient atunci cand este folosit ca o minge de cristal . Este folosit ca o optiune pentru a echilibra campurile energetice si pentru a elimina din punct de vedere psihologic orice sentimente pe care le-ar putea avea de inutilitate sau de conflict cu ego-ul.

Obsidian de mahon

Energia sa este mai delicata decat cea a obsidianului negru si ofera mari contributii de vitalitate si forta in vremuri de mare nevoie. Eliminati, de asemenea, posibilele blocaje energetice.

Obsidian curcubeu

Aceasta este posibil cea mai delicata obsidiana dintre toate cele care exista in ceea ce priveste manipularea sa si proprietatile pe care le are. Se remarca prin protectia pe care o ofera si pentru ca absoarbe energia aurei si elimina, fara mare dificultate, eventualul stres corporal la care suntem supusi.

Pretul obsidianului

Pretul pietrei de obsidian poate varia foarte mult in functie, in primul rand, de locul de unde dorim sa o cumparam si, in al doilea rand, de modul in care dorim sa o cumparam . Si este acel obsidian, de orice culoare ar fi, il putem dobandi ca o piatra fara mai mult sau mult mai lucrat sub forma de obiecte, pandantive si nesfarsite alte articole pe care le vom gasi prin internet, magazine specializate sau chiar prin intermediul Amazon. .

Si este ca Amazon, ca intotdeauna, ne ofera posibilitatea de a cumpara aproape orice ne trece prin minte si bineinteles obsidian la un pret mai mult decat interesant.