Astazi, iarba artificiala a primit binemeritata recunoastere ca fiind cea mai buna suprafata pentru amenajarea locurilor de sport si de joaca in aer liber. In plus, un astfel de gazon artificial isi va indeplini perfect functiile, fiind folosita pur si simplu ca element de amenajare a terenurilor de orice fel.

amenajare gazon artificial pentru un teren de sport are multe avantaje incontestabile – permite folosirea terenurilor de fotbal si terenurilor de sport 24 de ore pe zi, indiferent de conditiile meteorologice, in timp ce gazonul natural permite cel mult 2 ore de functionare pe zi. O astfel de acoperire este foarte durabila si, sub rezerva alegerii unui material de inalta calitate si a instalarii profesionale, se va putea gandi la schimbarea acesteia numai dupa 10-15 ani de functionare.

Durata de viata a unui gazon sintetic

Desigur, printre principalele avantaje ale gazonului artificial, trebuie evidentiat durabilitatea acestuia. Cu toate acestea, durata sa de viata poate depinde de multi factori, cum ar fi:

– intensitatea si conditiile de functionare;

– calitatea ierbii in sine si a materialelor folosite la asezare;

– respectarea regulilor de functionare si ingrijire corespunzatoare;

– calitatea instalarii.

Mai detaliat, in general, producatorii garanteaza ca gazonul artificial va rezista 12-15 ani chiar si cu utilizare intensiva (de exemplu, pentru un teren de fotbal – 12 ore pe zi). Cu toate acestea, aceasta cifra poate varia, in functie de mai multi factori.

Pentru a prelungi durata de viata a gazonului artificial, este foarte important ca acesta sa fie curatat si pieptanat in mod regulat, dar principalul lucru verificarea cantitatii de umplutura, deoarece lipsa acestuia duce la uzura rapida si deteriorarea suprafetei. Daca apare vreo deteriorare, nu ar trebui sa fie incercata repararea de sine statator – aceasta lucrare trebuie sa fie incredintata exclusiv profesionistilor. Abia atunci se poate spune ca gazonul reparat va servi foarte mult timp.

Este iarba artificiala sigura?

Iarba artificiala este realizata din materiale care nu dauneaza mediului si sanatatii umane, asa ca este adesea folosita adesea pentru terenuri utilizate des. In diverse sporturi – protejeaza pielea expusa de deteriorarea la cadere si, de asemenea, are pur si simplu un aspect atractiv.

Astfel, gazonul sintetic este o alternativa excelenta la iarba naturala, deoarece arata grozav pe tot parcursul anului.

Gazonul artificial este realizat fara utilizarea de substante chimice nocive, astfel incat nu dauneaza mediului si, de asemenea, protejeaza impotriva ranilor la cadere si nu lasa urme pe haine. Este hipoalergenic, insectele nu traiesc in el si, de asemenea, ajuta la economisirea resurselor de apa in mare masura – nu are nevoie de udare zilnica. In plus, ingrijirea ierbii nu implica utilizarea de pesticide si substante chimice care vizeaza combaterea buruienilor.

Astfel, se poate spune ca iarba artificiala este un „covor” rezistent, durabil si sigur atat pentru mediu cat si pentru jucatori.