Din cele cinci simturi, unul are cea mai mare putere de a crea (si de a invoca) cele mai puternice amintiri si asociatii emotionale: mirosul.

Deci este sigur sa spuneti ca probabil faceti deja o impresie olfactiva, indiferent daca va dati seama sau nu. De ce sa nu fie una pozitiva? Indiferent daca te imbraci pentru a impresiona la un interviu de munca sau la o prima intalnire (sau nunta, aniversarea etc.), exista un parfum care te va ajuta sa te simti mai increzator, mai putin stresat si sa-i ajute pe oameni sa te vada intr-un mod mai mare favorabil … miros.

Asadar, cum sa alegeti (si sa purtati) un parfum? Inainte de a putea raspunde la asta, haideti sa exploram care sunt optiunile dvs. si modul in care acestea sunt diferite.

Majoritatea barbatilor sunt constienti de aromele cunoscute sub denumirea de colonie, dar exista un intreg spectru de miros de care ar trebui sa fiti constienti – de la „parfum” la „eau fraiche” – care exista de o parte si de alta a coloaniei obisnuite, iar numele pot fi intimidante .

In timp ce istoria documentata a industriei de parfumuri barbati se intinde pe mai mult de 3000 de ani i.e.n., cea mai mare parte a limbii contemporane este in franceza. Dar poate ca doar colonia nu este cea mai buna optiune pentru tine.

Este timpul sa inveti aromele, cum sa alegi una si cum sa o aplici.

Secretul fiecarui parfum: diluarea

Toate aromele (fie ca sunt o combinatie de uleiuri esentiale, ingrediente sintetice sau ambele) sunt diluate intr-o oarecare masura – cu alcool si / sau apa. Baza de parfum, cunoscuta si sub numele de esenta parfumului , ar fi prea puternica pentru a fi purtata si, cel mai probabil, neplacuta.

Diluarea inmoaie mirosul, precum si pretul. Cele mai costisitoare ingrediente de parfum (cum ar fi oudh, o rasina parfumata) pot merge pentru mai mult de 5.000 de dolari lire sterline. De aici, diluarea.

Cum te ajuta sa descifrezi diferenta dintre Eau de Toilette si Koln? Simplu: cat de diluat este parfumul?

Parfumul este clasificat dupa concentratia sa:

Parfumul (sau parfumul daca te simti fantezist) este cel mai puternic si, de obicei, dureaza cel mai mult pe piele (pana la sau chiar mai mult de 24 de ore). Este vorba despre 20-30% esenta de parfum.

Apa de parfum este putin mai putin concentrat: 15-20% esenta de parfum, probabil ca va dura aproximativ 5-8 ore, in functie de ingrediente si cat de mult aplicati.

Apa de toaleta este suficient de diluata pentru a fi vanduta in sticle cu spray: 5-15% esenta de parfum. Asta inseamna ca este suficient de usor pentru a fi pulverizat mai generos. De asemenea, datorita continutului mai mare de alcool diluat, acesta nu va fi de lunga durata, poate 3 ore.

Colonia, sau apa de colonie, este si mai usoara. Aceasta categorie de parfumuri sunt proaspete, uneori fructate si contin adesea uleiuri citrice precum lamaie, portocala si neroli. Continand aproximativ 2-4% esenta de parfum, apa de colonie dureaza de obicei aproximativ 2 ore.

Apa fraiche (proaspata) contine cea mai mica cantitate de esenta de parfum, 1-3%. In consecinta, dureaza cel mai scurt timp – o ora, poate mai putin.