Chiar daca esti insarcinata, asta nu inseamna ca trebuie sa renunti la placerile sexului, ci doar ca trebuie sa fii putin mai atenta. Iata cand si cum poti face dragoste daca esti insarcinata.

Sexul este indicat

Specialistii sunt de parere ca sexul din timpul sarcinii este chiar indicat, deoarece ajuta femeia sa se relaxeze si ajuta la eliberarea hormonului numit serotonina, popular “hormonul fericirii”.

Sexul nu raneste fatul

Mai trebuie sa stii ca sexul in timpul sarcinii nu afecteaza si nu raneste fatul, asa cum cred multe femei insarcinate. Bebelusul tau nenascut este in siguranta in sacul amniotic.

Totodata, iubitul tau trebuie sa stie ca sexul nu va afecta deloc fatul, deoarece multi barbati nu vor sa mai intretina relatii sexuale cu o viitoare mamica de teama sa nu raneasca bebelusul.

Scaderea libidoului

Explica-i partenerului tau ca in primele luni de sarcina este posibil ca libidoul sa iti scada putin. Din cauza oboselii, a stresului si a schimbarilor hormonale este posibil ca interesul fata de sex sa fie mai mic.

Pozitii sexuale

Recomandarea medicilor este sa folositi o lotiune lubrifianta si sa alegeti intotdeauna pozitii comode pentru viitoarea mamica. Cele mai bune pozitii sexuale sunt cele in care stai tu deasupra si in care controlezi destul de mult actul sexual, adancimea penetrarii si viteza acesteia. Nu sta pe spate, deoarece greutatea uterului pune presiune asupra principalelor vase de sange.

Durere in timpul actului sexual

Daca simti vreo durere in timpul actului sexual, opriti-va imediat si mergeti la un consult la medicul care iti supravegheaza sarcina. Durerile in timpul sexului nu sunt normale si ar putea indica o problema cu sarcina.

Interzicerea sexului

Exista insa si cazuri in care medicul iti va interzice total sexul pe toata durata sarcinii, mai ales daca ai antecedente de avort spontan, daca ai o sarcina cu probleme, risc de nastere prematura, sangerare, infectie sau membrane rupte si scurgere de lichid amniotic. Medicul ginecolog care se ocupa de sarcina ta va sti daca este bine sau nu sa faci sex.