Botoxul pentru par este o procedura populara de infrumusetare, va face parul bine ingrijit, neted si frumos, ca in publicitate. Compozitiile speciale hranesc firele de-a lungul lungimii de la radacini pana la varfuri, le satureaza cu vitamine, microelemente si umiditate. Dar absorbtia nu va fi instantanee. Pentru ca instrumentul sa functioneze, aveti nevoie de un anumit plan de actiune. Ingrijirea adecvata va asigura cele mai durabile rezultate si va ajuta sa nu pierdeti timpul in zadar.

Sa incepem conversatia cu intrebarea: ce este Botoxul pentru par, cine va fi interesat de procedura?

In ciuda numelui, nu vor fi injectii si dureri. Tehnologia presupune aplicarea unei substante speciale cu toxine botulinice in compozitie pe fiecare par si sigilarea cuticulelor. In produsele mai ieftine, in loc de toxina botulina C, se foloseste un analog ieftin de cisteina.

Ce este mai bine – keratina sau botox pentru par?

Botoxul este mai sigur, nu afecteaza in mod negativ compozitia firelor. Produsele moderne nu folosesc formaldehide, alte substante toxice.

Principalele componente active ale formularilor pentru Botox:

keratina – restabileste firul de par din interior;

– hialuron – creste elasticitatea, hidrateaza;

– uleiuri, vitamine – netezesc si hranesc cuticulele, intaresc, dau stralucire;

– elastina si vitamine – umple zonele deteriorate, fac buclele ascultatoare, netede la atingere.

Botoxul efectueaza un fel de reparatie cosmetica a parului, nu afecteaza radacinile. Procedura este pur estetica, nu medicala. Daca firele au devenit plictisitoare si casante, Botoxul va ajuta la imbunatatirea situatiei, dar multe depind de cauzele care stau la baza. In orice caz, va fi necesar sa revizuiti dieta, regulile de ingrijire si sa renuntati la obiceiurile proaste. La cadere, de obicei sunt recomandate vitamine.

Puteti vedea singuri cum sa aplicati Botox pentru par, incercati sa faceti procedura acasa, dar retineti ca doar optiunea de salon ofera rezultate garantate. In orice caz, nu ar trebui sa va vopsiti parul inainte de Botox (mai bine dupa), nu exista restrictii la tunsoare.

Compozitia serului este sigura pentru toate tipurile de par. Trebuie avuta grija cu o tendinta mare la reactii alergice. In timpul unei exacerbari a bolilor de piele, in primul trimestru de sarcina, maestrul va recomanda amanarea procedurii.

Reguli de ingrijire primara

Ce ofera Botox pentru par – intarire, vindecare, netezime si aspect perfect. Dar, pentru a se absorbi complet, compozitia are nevoie de cel putin cateva zile. In aceasta perioada tratezi noua coafura cu cea mai mare grija, altfel Botox-ul pur si simplu nu isi va face treaba. Regulile sunt simple:

Nu este nevoie sa spalati suvitele timp de trei zile. De atat este nevoie de produse speciale pentru a satura parul, a-l satura cu umiditate, oligoelemente si vitamine. Apoi poti avea grija de tine ca de obicei.

Evitati umezeala pe firele tratate in primele doua zile. Cand faceti dus, scaldat, purtati o palarie, folositi o umbrela afara, purtati o palarie si, de preferinta, o gluga (daca vremea este nefavorabila).

Evitati expunerea la abur. Sa vizitezi  o sauna nici nu merita imediat.

La inceput, Botoxul nu protejeaza firele, dar el insusi necesita protectie. Asa ca nu planificati sa vizitati salonul inainte de o excursie la mare, deoarece UV are un efect foarte agresiv asupra buclelor.

In caz contrar, nu exista cerinte stricte. Principalul lucru este sa nu strangeti firele si sa nu va lasati dusi de produse de styling. Lista de sampoane dupa Botox rece va va fi recomandata de maestru. Va sfatuim sa abandonati experimentele inutile si sa utilizati aceste instrumente. Unele fete cumpara sampoane obisnuite, dar o astfel de ingrijire poate duce la o „spalare” mai rapida a rezultatului.

Cum sa-ti speli parul dupa Botox

Cat dureaza Botox pentru par va depinde in mare masura de respectarea regulilor de ingrijire. In medie, rezultatul este suficient pentru 2-3 luni, se estompeaza treptat.

La 3 zile dupa procedura, va puteti spala parul. Incercati sa utilizati produse speciale de ingrijire blanda, de preferinta fara sulfati in compozitie. Actiunea lor este moale, nu exista substante agresive in compozitie. Samponul se aplica de doua ori pentru o curatare de inalta calitate, radacinile sunt bine masate.

Reglati temperatura apei – ar trebui sa fie calda, dar nu fierbinte. Uscati usor buclele – stergeti mai intai cu un prosop, apoi lasati sa se usuce natural sau uscati cu un uscator de par.

Nu este nimic complicat in ingrijirea parului dupa Botox. Respectarea regulilor simple va ajuta la mentinerea buclelor intr-o forma bine ingrijita si la prevenirea spalarii premature a produsului.