Mersul pe bicicleta este unul dintre cele mai indragite sporturi ale romanilor, deoacere este la indemana oricui sa inchirieze o bicicleta, in week-end, in parc. Poate ca nu stiai acest lucru, insa ciclismul are foarte multe beneficii asupra organismului si sanatatii noastre.

Combate stresul

Stim deja ca orice fel de miscare ajuta la reducerea stresului zilnic, de aceea este bine sa faci cateva ture de parc cu bicicleta in cazul in care ai prea multe probleme la serviciu. Vei uita putin de necazuri, te vei relaxa si iti vei limpezi mintea pentru o noua zi.

Previne bolile cardiovasculare

Si inima ta iti va multumi daca faci in fiecare saptamana cel putin o plimbare de 30 de minute cu bicicleta. S-a descoperit ca ciclismul reduce riscul aparitiei bolilor de inima.

Arde calorii

Mersul pe bicicleta este bun si pentru silueta, nu numai pentru inima. O ora de pedalat inseamna 300 de calorii arse, adica jumatate de ciocolata sau o prajitura cu ciocolata.

Ajuta circulatia

Si circulatia sagvina iti va fi imbunatatita cu ajutorul acestui sport. Mersul pe bicicleta ajuta la subtierea sangelui si previne atacul cerebral sau formarea cheagurilor de sange.

Te protejeaza impotriva diabetului

In Finlanda s-a facut un studiu care a aratat ca cei care merg cu bicicleta cate 30 de minute, de 3 ori pe saptamana, au un risc cu 40% mai scazut de a dezvolta diabet.

Somn usor

Mersul pe bicicleta te ajuta sa ai un somn mai odihnitor, mai linistit si sa scapi de insomnii.

Nu afecteaza oasele

Un alt beneficiu al mersului pe bicicleta este acela ca, spre deosebire de alte sporturi, nu afecteaza oasele, tendoanele sau ligamentele.