Metallica nu e una din trupele pe care le-as plasa in primele cinci in topul preferintelor mele, insa are anumite melodii care mi se par foarte bune. Am gasit mai multe topuri pe net cu cele mai bune balade rock sau cele mai bune albume rock in care americanii nu erau prezenti. Inteleg ca nu ai cum sa faci un top fara a fi subiectiv, dar sa faci unul cu cele mai bune balade rock din toate timpurile si sa nu pui macar pe locurile 10-20, Nothing Else Matters sau The Unforgiven II, mi se pare ca te descalifici singur. Cam aceeasi poveste si cu topurile celor mai bune albume rock din care lipsesc Black Album (1991) sau S&M (1999).

Mai jos voi face o lista cu cele mai reusite zece balade ale celor de la Metallica. Va voi face trimitere pe net in dreptul fiecarei melodii, insa v-as recomanda sa ascultati melodiile de pe un cd (original daca se poate) pentru ca pe internet sunetul nu e tocmai bun, in cele mai multe cazuri.
10.  Mama SaidMelodia a aparut pe „Load”, al saselea album aparut in 1996 si este scrisa chiar de James Hetfield impreuna cu Ulrich. Versurile spun povestea unui baiat care incearca sa isi gaseasca propriul drum departe de mama sa. Cantecul vorbeste chiar despre relatia lui Hetfield cu mama sa care a murit de cancer pe cand acesta avea 16 ani.

„Mama Said” e oarecum diferita de celelalte melodii ale trupei, de altfel nu a facut parte niciodata din setlist-ul de cantari live ale trupei. E un amestec de muzica country, blues si hard rock ce incepe cu o chitara acustica.

9.   The Day That Never Comes

Este a patra melodie si primul extras de pe albumul „Death Magnetic” aparut in 2008. Videoclipul melodiei este filmat in California, in apropiere de Los Angeles.

8. The Unforgiven

Este a patra melodie de pe al cincilea album de studio (cel mai de succes) al americanilor, aparut in 1991, ce poarta denumirea trupei. In randul fanilor e cunoscut ca „Black Album”. Desi e una dintre cele mai lente melodii de pe album, versurile sunt printre cele mai agresive.

7. The Memories Remains

Este a doua melodie de pe al saptele album de studiou, ReLoad, aparut in 1997. Albumul este deschis de o alta melodie foarte cunoscuta, Fuel, si mai cuprinde melodii precum The Unforgiven II sau Carpe Diem Baby.

6.Astronomy

Este un cover dupa o melodie a celor de la Blue Oyster Cult facuta publica pentru prima data in 1974 si preluat de mai multe trupe. Apare pe albumul Garage Inc. impreuna cu celelalte cover-uri realizate de trupa pana in 1998. Melodia originala este compusa de Joe Bouchard, Albert Bouchard si Sandy Pearlman. (Versurile sunt preluate dintr-o poezie scrisa de Sandy Pearlman).

5.Until It Sleeps

Este primul single si a patra piesa de pe albumul „Load” aparut in 1996 si a fost scrisa de James Heatfield si Lars Ulrich. Este primul number one al trupei in US Billboard Hot Mainstream Rock Tracks, fiind de asemenea primul si singurul cantec ce a ajuns in top 10 in Billboard Hot 100.

4.Turn The Page

Ca si „Astronomy”, este un cover ce a aparut prima data pe „Garage Inc.” Melodia a fost compusa de Bob Seger si a fost facuta publica in 1973 pe albumul acestuia. In ea se vorbeste de urcusurile si coborasurile emotionale si sociale ale vietii unui rocker aflat mereu pe drum.

3.One

Scrisa de Heatfield si Ulrich, este a patra melodie de pe al patrulea album de studiou al trupei. A intrat de nenumarate ori in topul Billboard Hot 100 fiind una dintre cele mai cunoscute melodii semnate de Metallica.

2.The Unforgiven II

Vine in continuarea melodiei „The Unforgiven” pastrand aceasi tema muzicala. Este a patra melodie de albumul ReLoad si una dintre cele mai cunoscute balade ale trupei.

1.Nothing Else Mathers

Fanii Metallica sunt impartiti atunci cand vine vorba de cea mai buna balada a trupei. Unii spun ca ar fi Nothing Else Matters, altii pun pe primul loc The Unforgiven II. Eu pur si simplu am pus, instinctual, pe primul loc Nothing Else Matters.