Momentan am doua pisici. Mama si fiica. Cea mare are vreo 9-10 ani. Numele ei e Lady si se comporta ca atare. Cea mica e o draguta, o cheama Filimon. E o zgubilitica, se joaca toata ziua si e dragastoasa de zici ca e caine, nu pisica, ne scrie Monica Petre, de 12 ani, din Bucuresti

Lady e lenesa, mananca toata ziua. E si pofticioasa, cum aude frigiderul deschizandu-se sau zgomot de farfurii, in trei secunde e langa tine. E cam grasa, are vreo 5,5-6 kg. Are o burta ca o minge! Filimon, Tea, cum i spun ceilalti din familie, se plimba dupa mine prin toata casa, ma trezesc noaptea ca-mi da cu labuta in cap… Dimineata, ma trezeste lingandu-ma, e o draguta, ce mai!

Lady si-a salvat puiul

Filimon are trei ani, mpliniti de curand. I-am luat si tort, am facut petrecere! Cand era mai mica (si mai prostuta) se urca pe pervazul exterior al balconului si se plimba. Cand o vedea, mama paraliza de frica. Pervazul este ingust si nu se stie ce e in mintea unei pisici. Vede o pasare si uita de restul… Mama ca mama, dar mama ei, Lady, innebunea de-a dreptul cand o vedea ce face. Odata, la fel, s-a urcat pe pervazul balconului si a sarit pe celalalt, de la bucatarie.

E cam un metru distanta dintre ele. Eu stau la etajul patru si, sincer, nu cred in prostiile ca pisica are sapte vieti. A vazut-o Lady, s-a urcat dupa ea, prin fereastra de la bucatarie, si cat era de mare a luat-o cu dintii de gat si a coborat-o… Saraca, ce-o fi fost in sufletul ei! Nu stiu ce i-a zis asta mare, dar de atunci Filimon nu mai are treaba cu urcatul pe unde nu trebuie.

Nu intelege ca o certi

Filimon e de o dulceata incredibila, nu poti sa o lovesti nici macar n joaca. Nu ai de ales, trebuie sa te porti frumos cu ea pentru ca nu intelege cnd o certi. S-a mai suparat maica-mea pe ea de vreo cateva ori, striga la ea, parca i-a dat si o palma… Se uita uimita, cu o fetisoara care parca zicea: i”Ce-o vrea cu mine? Cred ca a venit obosita de la serviciu, biata de ea!i”. Si se ducea la ea si se gudura. Are niste fite de nici nu-ti poti nchipui.

Are jucarii, niste maimutoi pe care i-a cumparat taica-meu. Aceia sunt copiii ei. Cel putin ea asa ii considera, pe cuvant de onoare! Preferatul ei e un maimutoi de dimensiuni reduse, care i”intruchipeazai” o nutrie. Cu par, cu ochi, cu de toate. Ma rog, par mai are, dar ochi – doar unul. Pe unde se duce il ia cu ea. Cateodata, cnd vrea sa fie bagata in seama, nu stiu exact ce vrea sa transmita, dar il ia in gura, il lasa langa tine, sau pe hol, undeva, si incepe sa miaune jalnic langa el. E fenomenala! Ies pe hol, ma uit la ea, e cu maimutoiu la picioare si se uita la mine asa… stramb. Mai are inca unul, dar nu-l baga in seama decat rar, o mangusta neagra cu roz. Si pe asta il mai plimba, dar preferata ei e nutria. Niciodata nu am vazut-o sa-i puna unul langa altul.

Astea sunt numai cateva dintre nazbatiile pe care le fac cele mai bune prietene ale mele, Lady si Filimon. Ti-as putea povesti despre ele pana maine, dar ma striga mama. Zice ca iar si-a bagat Lady boticul in castronelul cu frisca si as face bine sa am grija de ea daca vreau s-o mai tina in casa. Am fugit, pa!index / animale de companie / detalii articol aventurile lui lady si filimon, cele mai bune prietene ale mele