Canibalizarea” apartamentelor, adica dificultatea de a construi si a vinde apartamente noi cu preturi adaptate la piata atata timp cat nu le-au vandut pe cele vechi cu preturi mari, este in general o problema pentru marii dezvoltatori din ultimii ani. Asta pentru ca noua oferta risca sa o anuleze pe cea veche.
Nu este insa cazul pentru apartamentele din zona Titan ale dezvoltatorului Adama. Asta pentru ca developerul a vandut aproape toate apartamentele dezvoltate in zona inainte de a pregati constructia pentru alte doua blocuri noi, proiecte anuntate in aceasta toamna. In acest timp, proprietarul dezvoltatorului, austriecii de la Immofinanz, pregatesc finantarea noilor proiecte. “Cele doua noi blocuri vor fi ridicate doar cu fonduri proprii si din equity, daca in urmatoarele saptamani nu reusim sa ajungem la o intelegere cu bancile. Deocamdata comparam si oferta bancilor”, au declarat reprezentati ai Immofinanz.

Faptul ca Adama a avut performanta la vanzari intr-o zona in care exista cladiri noi neocupate sau cu constructia suspendata poate fi un lucru surprinzator. Si asta cu atat mai mult cu cat preturile la Adama nu au fost printre cele mici din piata.

“E adevarat ca preturile nu sunt cele mai mici dar, pe de alta parte, exista si multi alti dezvoltatori in care lumea nu are incredere sa cumpere. La noi, spre exemplu, avem un si un departament de customer service care poate fi de nevoie clientilor daca e nevoie, avem garantii de doi ani pe apartament pe langa garantia pe viata pentru structura. Asta ca sa nu mai pomenim ca dezvoltatorul si-a creat o incredere printre vechii cumparatori, in timp”, a declarat Alina Necula. Actual. Marketing Manager la Adama.

Adama a inceput constructia celei de-a doua faze din proiectele, Edenia Titan si Evocasa Optima. Investitia anuntata va fi de circa 14 milioane euro.

Prima faza din Edenia Titan, adica doua cladiri cu 226 apartamente, a fost finalizata in anul 2009 si s-a vandut in totalitate. Faza a doua, care este promisa la livrare in toamna anului viitor, va avea 126 de apartamente cu una, doua si trei camere.

Evocasa Optima si-a finalizat prima faza (83 de apartamente) in anul 2010 iar acum e ocupata 82%. Au mai ramas la vanzare 14 apartamente dintre cele cu suprafete mai mari. Pretul este acum de circa 830 euro / mp plus TVA. Faza a doua a acestui proiect va avea 84 de apartamente cu doua si trei camere.

De asemenea, Evocasa Armonia (cu 262 de apartamente repartizate in doua cladiri) este in proportie de 84% vandut.

Adama a investit pana acum circa 150 de milioane de euro in Romania in ansambluri rezidentiale. Este vorba mai precis de 1.400 de apartamente. Din acestea mai are de vanzare circa 400, cele mai multe in complexul Evocasa Completa din Bacau. “Acolo au fost construite apartamente mari si frumoase, pentru vremuri… trecute”, a declarat Asher Lax, director de marketing si vanzari Adama. Evocasa Completa are 13 etaje, cuprinzand 208 apartamente in centrul orasului Bacau.

Adama a fost preluata integral de Immofinanz in noiembrie 2011. Immofinanz Group este unul dintre cei mai importanti dezvoltatori imobiliari din Romania, cu un portofoliu de 88 de proprietati, format in cea mai mare parte din cladiri de birouri si spatii comerciale.