Cine a spus ca doar in Europa si Asia sunt femei frumoase se inseala amarnic.Dincolo de ocean,peste mari si tari, femeile venezueliene , cu sange latin,sunt primele in top.Le-ati vazut mai intai participand la Miss Venezuela,  celebrul concurs de frumusete, iar apoi au fost cooptate in diverse distributii de succes din industria telenovelelor.

Haideti sa urmarim un top cu cele mai frumoase actrite  venezueliene de succes.

10.Marianela Gonzalez

Nascuta la 23 iulie 1978 in Caracas, Venezuela, a devenit cunoscuta si indragita de public in urma rolului sau din ” Valentina,grasuta mea frumoasa” , interpretand-o pe Pandora Villanueva, o tanara cu probleme psihice, acuzata ca si-a omorat unchiul la varsta de 7 ani. Personajul ei lupta pentru a demasca adevaratul faptas al crimei care era chiar mama sa. O publicatie din Caracas o numeste pe Marianela ca fiind una dintre cele mai frumoase femei venezueliene , impresionand prin naturaletea si zambetul sau perfect.

9.Aileen Celeste

Nascuta la 16 septembrie 1979,in Caracas, a participat la mai multe concursuri de frumusete castigand premiul de popularitate in cadrul Miss Venezuela 2006. La fel ca si Marianela Gonzalez, a jucat in mai multe distributii de succes,cele mai cunoscute roluri ale sale fiind cele din „La nina de mis ojos” (Fata visurilor mele) si „Valentina,grasuta mea frumoasa”.

8.Daniela Alvarado

S-a nascut la 23 octombrie 1981 in Caracas si intra pentru prima data in lumea actoriei si a televiziunii la varsta de 8 ani cand o interpreteaza pe Gabriela in serialul tv intitulat „Razbunarea” (La Revancha). In 1990 primeste premiul pentru cea mai buna interpretare infantila si rolul Marticei Gallardo  in urmatoarea sa productie „Femeia Interzisa” (La mujer prohibida). Primeste rolul principal in „Juana”, de asemenea si cel mai cunoscut rol al sau.

7.Hilda Abrahamz

S-a nascut la 14 octombrie 1959 in capitala Venezuelei , fiind fondatoarea unui concurs de frumusete local. In 1980 isi reprezinta tara la Londra,castigand trofeul pentru cel mai frumos corp. Desi modellingul a fost prima sa pasiune, Hilda nu a omis sa intre in scena actoriei. Cele mai cunoscute roluri ale ei sunt cele din „Extravaganta Anastasia”,”Nimeni nu-mi va spune cum sa te iubesc”,”Angelica”,”Totul pentru dragostea ta”.

6.Chantal Badaux

Nascuta la 4 ianuarie 1980 in Caracas, a primit primul sau intr-un serial tv la varsta de 18 ani,f iind protagonista in „Azi te-am vazut” (Hoy te vi). A fost crescuta fara a apartine vreunui cult religios deoarece ambii sai parinti erau de religii diferite si nu au dorit sa-i insufle care credinta este cea potrivita pentru ea. Se casatoreste in 2008 cu un actor  si se crestineaza pentru prima data.Cel mai cunoscut rol al sau a fost cel din „Mireasa lui Juda” (La mujer de Judas),unde a interpretat-o pe protagonista Gloria Leal.

5.Roxana Diaz

Nascuta la 20 februarie 1972 in Caracas, Roxana participa in anul 1992 la Miss Venezuela.D esi nu castiga, intra in atentia celor de la RCTV si participa la castingul pentru rolul Sirenei din serialul cu acelasi nume,casting pe care il si castiga.Semneaza un contract cu RCTV jucand in peste 30 de telenovele si scurtmetraje. Cel mai cunoscut rol al sau este cel din „Juana” in urma caruia castiga si premiul Dos de Oro pentru cel mai bun rol negativ.

4.Scarlet Ortiz

Se naste la 12 martie 1974 in Caracas. Isi incepe cariera inca de mic copil participand la un show tv intitulat Nubeluz. In 1992 se inscrie in cursa pentru Miss Venezuela. Obtine numeoase roluri in telenovele si scurtmetraje, cele mai cunoscute interpretari fiind cea a Mariei Clara din telenovela „Secretul Iubirii” (Secreto de amor) si cea a Alejandrei din „Betty cea urata” (Betty,la fea)

3.Emma Rabbe

Nascuta la 18 aprilie 1969 in Otawa, Canada, Emma se muta  impreuna cu parintii sai in Venezuela, Caracas, la varsta de 2 ani. Participa la diverse emisiuni dedicate copiiilor. In 1988 castiga Miss Venezuela si de asemenea iese pe locul 3 in competitia pentru Miss World. Cele mai cunoscute roluri ale sale sunt cele din „Valentina, grasuta mea frumoasa” unde o interpreteaza pe Tza Tza Lanz, un personaj vivace si amuzant, si cel din „Barbatul visurilor mele”.

2.Natalia Streignard

Nascuta la 9 septembrie 1970 in Caracas, Natalia obtine primul sau rol in 1993, interpretand-o pe Angelica in „O parte din rai”(Pedacito de cielo). Participa la Miss Venezuela.Cele mai cunoscute roluri sunt cele din „Valentina,grasuta mea frumoasa” unde interpreteaza dublu rol (Valentina Villanueva si Bella de la Rosa Montiel) si din „Femeia vietii mele”(Barbarita) .

1.Norkis Batista

S-a nascut la 30 august 1977 in Caracas, Venezuela. A participat la numeroase showuri tv si a castigat Miss Venezuela. Cele mai cunoscute roluri ale sale sunt cele din „Juana”, „Barbatul visurilor mele”, „Exatravaganta Anastasia” (unde intepreteaza triplu rol) pentru care a primit si cele mai multe nominalizari si premii in cadrul decernarilor Dos De oro si Tv y Novelas