Shutterstock

Dacă ai obosit să cari baxuri cu sticle de apă, dacă îți dorești să faci o economie de bani atunci când mergi în hipermarket, dar în același timp vrei ca tu și familia ta să beți o apă curată, fără impurități, soluția o reprezintă cana filtrantă. În acest articol îți vom dezvălui tot ce trebuie să știi despre acest produs și de ce să iei în considerare achiziția unei căni filtrante pentru casa ta.

Ce este o cană filtrantă?

Cana filtrantă este un produs eficient pentru îmbunătățirea calității apei de la robinet, care se folosește în mod simplu. Aceasta este dotată cu un filtru special care elimină impuritățile și mineralele nedorite, oferind astfel o apă curată și sigură pentru consum. 

Importanța cănii filtrante:

Cana filtrantă joacă un rol vital în viața noastră de zi cu zi, oferindu-ne apă curată și sănătoasă pentru băut și gătit. Apa de la robinet poate conține substanțe chimice și contaminanți, precum clorul, pesticidele și metalele grele, care pot afecta gustul și calitatea apei. Dacă folosești o cană filtrantă, elimini aceste substanțe nedorite și te bucuri de o apă mai proaspătă și mai plăcută la gust. Totodată, cana filtrantă protejează sănătatea ta și a familiei tale, reducând riscul de a consuma apă contaminată, care poate cauza probleme de sănătate pe termen lung.

5 lucruri de știut despre cana filtrantă

1. Cana filtrantă îți oferă apă bună de băut

Cana filtrantă îmbunătățește calitatea apei prin filtrarea contaminanților, ca de exemplu clorul, plumbul și bacteriile. Este foarte utilă pentru persoanele care au apă de la robinet de o calitate slabă sau pentru cei care doresc să se bucure de un gust bun al apei fără efortul de a cumpăra și a căra baxuri de sticle. Cana filtrantă te ajută să ai o sursă sigură și sănătoasă de apă potabilă la tine acasă. În plus, poți folosi apa purificată atunci când gătești sau când uzi florile.

2. Cana filtrantă te ajută să faci economii

Utilizarea unei cani filtrante reprezintă o alternativă economică pe termen lung în comparație cu achiziționarea constantă de apă îmbuteliată. Investiția inițială într-o cană filtrantă și în filtrele corespunzătoare este mai mică decât suma cheltuită în timp pentru nenumăratele baxuri cu apă. Înainte de a achiziționa o cană filtrantă, este important să te gândești la mărimea familiei și la cantitatea de apă pe care o consumați în mod regulat. Reține așadar că dimensiunea cănii filtrante poate fi mai mică sau mai mare.

3. Cana filtrantă protejează mediul

Plasticele utilizate în producția sticlelor de apă îmbuteliată au un impact negativ asupra mediului, deoarece degradarea lor durează sute de ani. Utilizarea unei cani filtrante are beneficii nu doar pentru sănatatea ta, ci și pentru mediu. Altfel spus, folosind acest produs zi de zi reduci consumul de plastic, contribui la protejarea mediului și la reducerea cantității de deșeuri plastice care ajung în oceane și în alte medii naturale. De asemenea, cănile filtrante pot avea implicație și asupra diminuării transportului apei îmbuteliate, contribuind astfel la reducerea emisiilor de carbon.

4. Cana filtrantă are grijă de sănătatea ta

Apa filtrată este sănătoasă, deoarece reduce expunerea la substanțe potențial dăunătoare care pot fi prezente în apă. Clorul, metalele grele și alte asemenea sunt îndepărtate prin filtrarea apei, ceea ce poate duce la o îmbunătățire a sănătății generale, reducând riscul de boli asociate cu aceste substanțe. De asemenea, utilizarea cănilor filtrante au un foarte bun aport la creșterea consumului de apă și implicit la hidratarea adecvată a organismului.

5. Cana filtrantă realizează un proces eficient de filtrare

O cană filtrantă este alcătuită din mai multe părți componente, fiecare având un rol important în procesul de filtrare. Elementul central al cănii filtrante, responsabil pentru eliminarea impurităților din apa de la robinet este cartușul filtrant. Acesta este alcătuit dintr-o rețea de particule de carbon activ, care are proprietatea de a absorbi și reține substanțele chimice și particulele nedorite. La o anumită distanță de timp, în funcție de modelul cănii filtrante și de apa de la robinet, filtrul trebuie schimbat. 

În concluzie, cana filtrantă reprezintă o soluție eficientă și accesibilă pentru a obține apă curată. Nu mai cari baxuri de sticle, economisești bani și protejezi mediul înconjurător.