Putem deveni foarte obsedati de aspectele negative ale intalnirilor, de tendinte toxice in intalniri, cum ar fi situatii, amintiri – dar asa cum ne amintesc expertii – exista si aspecte pozitive la care ar trebui sa fii atent.

Aspectele pozitive, dupa cum sugereaza si numele, sunt opusul aspectelor negative. Sunt lucruri bune, pozitive, care sugereaza compatibilitatea ta si ca s-ar putea sa fi gasit pe cineva destul de special pe care ai putea dori sa-l tii in preajma. 

„Ne concentram mult pe a le spune oamenilor sa aiba grija de steaguri rosii, dar uitam in mod regulat de semnele. Aspectele pozitive sunt semne pozitive ca relatia este consensuala, sigura si are posibilitati de crestere atat individual, cat si impreuna.

„Aspectele pozitive nu trebuie confundate cu a face relatia perfecta sau a simti fericirea 100% din timp, deoarece nicio relatie nu este perfecta, dar un steag verde poate fi in cazul in care puteti rezolva orice probleme care apar, impreuna.”

Ness ne-a impartasit acum zece aspecte pozitive simple de care trebuie sa va uitati, asa ca scoateti-va caietele, oameni buni!

1. Fiind Prezent in moment 

Ness explica ca a fi prezent este unul dintre cele mai importante aspecte pozitive la care trebuie sa te uiti, deoarece arata ca iti place. Daca telefonul le ramane in buzunar, data incepe bine.

2. Ei asculta

In opinia noastra, un mare steag rosu este cineva care doar vorbeste despre sine si te intrerupe atunci cand in sfarsit poti spune ceva. Ness spune ca daca intalnirea ta „asculta in mod activ si raspunde cu empatie”, este mai probabil sa simti ca intalnirea este naturala si ca conversatia curge. 

Desi multi pot considera ca prea mult contact vizual este putin inconfortabil, contactul vizual bun poate ajuta la construirea unei conexiuni si, daca esti un romantic fara speranta, probabil ca vei gasi contactul vizual cu adevarat romantic si incitant. 

Ness spune ca contactul vizual „poate insemna ca va simtiti in siguranta unul in compania celuilalt, plus un bonus suplimentar este ca amandoi veti impartasi momente care va ajuta sa produceti substante chimice de legatura si sa intariti orice relatie viitoare pe care o formati”. 

4. Ei pot face compromisuri

Ness spune: „Chiar si in timpul primelor intalniri, vor exista momente in care amandoi s-ar putea sa nu fiti de acord cu privire la chestiuni minore, cum ar fi alegerile alimentare, discutarea despre hobby-uri si multe altele. Cuprinzand este un steag verde bun, mai degraba decat sa te avertizeze pentru ca nu esti in aceleasi lucruri.” 

Intr-o relatie, nu vei fi niciodata 100% de acord cu totul, asa ca sa arati ca sunt dispusi sa faca compromisuri atat de devreme – chiar si in privinta lucrurilor marunte – este o idee buna.

5. Iti fac complimente, evident

Intalnirea dvs. care va ofera complimente magulitoare si pozitive este un mare steag verde. Evident, complimentele pentru aspectul tau sunt dragute, dar daca iti complimenteaza personalitatea, vei primi un da de la noi.  

6. Amandoi puteti fi indivizi

Ness explica ca individualismul este important, chiar si in primele intalniri. Ea a spus: „Este foarte tentant sa intri direct in WE-ul unei relatii chiar si la o prima intalnire, dar un steag verde este atunci cand accepti ca sunteti si amandoi indivizi. O intalnire ar trebui sa fie o combinatie sanatoasa de Noi, Eu si Tu.

7. Iti respecta limitele 

Cel mai important steag verde, intalnirea dvs. ar trebui sa va asigure ca va simtiti confortabil si sa va respectati limitele, intotdeauna. 

8. Isi pot controla emotiile nedorite

Ness spune ca daca intalnirea ta poate controla emotii precum gelozia, asta este un mare steag verde, arata maturitate. 

9. Iti incurajeaza pasiunile

Cuiva cu care te intalnesti ar trebui sa-ti placa interesele si pasiunile si sa te incurajeze, nu sa razi, sa te faca sa te simti prost sau sa vorbesti dezamagiti.

Ness spune: „Daca isi fac timp sa-ti impartaseasca pasiunea si chiar sa comenteze cuvinte de incurajare, acesta este un steag verde despre care spera ca esti fericit in viitor.” 

10. Rasete

Dupa cum se spune, „rasul este cel mai bun medicament”, deoarece rasul si intelegerea sunt intotdeauna un steag verde. 

Arata ca va simtiti confortabil unul cu celalalt si ca va puteti distra. La urma urmei, nu exista nimic mai bun decat cineva cu care poti sa razi.