Într-o lume unde ochelarii de vedere sunt nu doar o necesitate, ci și un accesoriu de stil, alegerea ramei potrivite poate fi o provocare. Rama ideală trebuie să se potrivească perfect cu forma feței, să ofere un raport calitate-preț optim și să îți avantajeze imaginea personală. Iată cum să echilibrezi confortul cu estetica!

1. Alege rama de ochelari potrivită formei feței

Alegerea ramei de ochelari este o decizie importantă care nu ar trebui luată la întâmplare. Forma feței este unul dintre cele mai importante criterii de care trebuie să ții cont; există cinci forme principale de față: ovală, rotundă, pătrată, alungită și în formă de inimă: pentru fiecare dintre ele, există alegeri inspirate și alegeri mai puțin potrivite.

Ca regulă generală, ramele de ochelari ar trebui să echilibreze trăsăturile feței, nu să le accentueze. Dacă ai o față rotundă, specialiștii recomandă ramele dreptunghiulare sau pătrate pentru a oferi un contrast plăcut. În schimb, o față pătrată poate fi echilibrată cu rame rotunde sau ovale. Pentru cei cu chip oval, aproape orice tip de ramă se potrivește, în timp ce o față în formă de inimă arată cel mai bine cu rame de ochelari care au o formă mai largă în partea de jos.

Este important să încerci mai multe tipuri de rame înainte de a face o alegere. O abordare recomandată de Vision Council este să încerci diferite stiluri și forme de rame, pentru a vedea care ți se potrivește cel mai bine. testează mai multe modele de rame ochelari de vedere marca Vogue, de pildă, pentru a găsi o opțiune potrivită! Consultarea cu un specialist în optică poate fi, de asemenea, de mare ajutor. 

2. Optează pentru materialele care oferă cel mai bun raport preț / calitate

Unul dintre cele mai importante aspecte la alegerea unei rame de ochelari este materialul din care este făcută. Cele mai comune materiale sunt plasticul, metalul și titanul. Fiecare dintre acestea are propriile avantaje și dezavantaje. Plasticul, de exemplu, este ieftin, ușor și disponibil într-o varietate de culori, dar poate fi mai puțin durabil decât alte materiale.

Metalul este un alt material popular pentru ramele de ochelari. Este mai rezistent decât plasticul și poate oferi un aspect mai sofisticat, dar poate fi mai greu și mai costisitor. Titanul, deși este mai costisitor, este extrem de rezistent și ușor, ceea ce îl face ideal pentru persoanele cu un stil de viață activ. Ochelarii de vedere Vogue pentru damă, cu rama confecționată din metal sunt apreciați ca fiind confortabili, atrăgători și accesibili! 

Raportul preț-calitate este un alt factor crucial la alegerea ramei ochelarilor. Deși un material mai ieftin, cum ar fi plasticul este tentant, în cazul său poate fi necesar să înlocuiești rama mai des, ceea ce poate adăuga costuri pe termen lung. Pe de altă parte, o ramă din titan, deși are un preț inițial mai mare, poate dura mai mult, ceea ce poate compensa costul inițial ridicat. 

O altă modalitate de a asigura că obții cel mai bun raport preț-calitate este să cercetezi diferitele branduri de ochelari. Unele branduri sunt cunoscute pentru producerea de rame de înaltă calitate la prețuri accesibile, în timp ce altele sunt cunoscute ca opțiuni de lux.

În cele din urmă, alegerea materialului potrivit pentru rama ochelarilor va depinde de nevoile tale personale. Dacă ai un stil de viață activ, s-ar putea să dorești o ramă mai durabilă și rezistentă, cum ar fi una din titan. Dacă îți place să-ți schimbi des aspectul, o ramă de plastic ieftină și colorată ar putea fi cea mai bună opțiune.

3. Optează pentru rame într-o nuanță care să te avantajeze

Alegerea culorii potrivite pentru rama ochelarilor nu este doar o chestiune de stil, ci și de armonie cu trăsăturile personale. Culoarea poate avea un impact semnificativ asupra aspectului tău, fie că accentuează anumite trăsături, fie că le diminuează. Teoria culorilor, care studiază efectele culorilor asupra percepției și comportamentului uman, poate fi un ghid util în acest proces. O ramă de ochelari de vedere cat eye de damă marca Vogue poate avea un impact extrem de diferit asupra fizionomiei, în funcție de nuanța aleasă.

Tonul pielii este un alt factor important de luat în considerare atunci când alegi culoarea ramei ochelarilor. Conform studiilor, tonurile calde ale pielii se potrivesc mai bine cu culorile calde, cum ar fi roșu, portocaliu, galben sau auriu, în timp ce tonurile reci ale pielii se potrivesc mai bine cu culorile reci cum ar fi albastru, argintiu sau gri. Pentru a identifica tonul tău de piele, poți să analizezi culoarea vaselor de sânge de la încheietura mâinii: dacă sunt verzi, tonul tău de piele este cald, dacă sunt albastre, tonul tău de piele este rece.

Culoarea ochilor și a părului poate influența, de asemenea, alegerea culorii ramei. De exemplu, potrivit specialiștilor în optică, persoanele cu păr blond și ochi albaștri ar putea opta pentru rame în nuanțe de albastru sau gri, în timp ce persoanele cu păr închis și ochi căprui ar putea alege rame în nuanțe de maro sau verde.

Alegerea culorii ramei ochelarilor poate fi, însă, și o chestiune de gust personal. Probarea diferitelor culori și stiluri poate fi o modalitate excelentă de a găsi ce ți se potrivește cel mai bine. Așa cum sugerează specialiștii în optică, nu trebuie să te limitezi la o singură culoare sau stil, ci poți avea mai multe perechi de ochelari pentru diferite ocazii sau stări de spirit. 

Alegerea ramei ochelarilor de vedere nu se reduce doar la estetică, ci și la funcționalitate și confort. Atunci când ești în dubii, probează mai multe modele și stiluri și discută cu un optician pentru a primi sfaturi personalizate!