Monedele virtuale sunt deja cunoscute de majoritatea oamenilor. Mulți dintre noi am auzit cuvinte din domeniu deja sau am citit despre Bitcoin.

Monedele virtuale sunt deja cunoscute de majoritatea oamenilor. Mulți dintre noi am auzit cuvinte din domeniu deja sau am citit despre Bitcoin. Ce nu este foarte clar pentru multe persoane este cum se folosesc sau cum se poate face profit în urma acestor monede virtuale.

Bitcoin a apărut în urmă cu mai bine de un deceniu, fiind creația unei persoane sau unui grup de persoane rămase până acum în anonimat, cunoscut sub pseudonimul de Satoshi Nakamoto. El a prezentat Bitcoin printr-un White Paper după care a dispărut, nimeni reaflând nimic despre el de atunci. Ideea principală din spatele invenției sale a fost să creeze un sistem monetar exclusiv digital și care să nu fie controlat de niciun guvern, pentru a fi un bun refugiu în perioada de criză.

Criptomonedele vin cu o serie de avantaje pentru utilizatori, pe lângă rețeaua descentralizată prin care funcționează. Proprietatea principală a monedelor digitale este libertatea. Ceea ce înseamnă că sunteți singurul care poate interveni asupra portofelului dumneavoastră. Sunteți singurul care are acces la fondurile dumneavoastră.

Pe lângă libertate, un alt avantaj este securitatea. Portofelele electronice sunt greu spre imposibil de accesat datorită cheilor private și a celor publice și a multor șiruri de numere și litere. Adică această combinație este aproape imposibil de descoperit.

Spre deosebire de bănci, în care trebuie să completezi foarte multe pagini, semnături, prezența fizică la sediu, cumpărarea de Bitcoin este extrem de simplu și prezintă și ceva nemaicunoscut până acum, și anume, anonimat. Portofelele de Bitcoin nu sunt nominale. Doar adresa publică este cea care reprezintă posesorul. De asemenea, de la apariția Bitcoin și până în prezent, pentru a crește și a întări ideea de anonimat există și Bitcoin ATM. În România, există mai multe astfel de bancomate la care tranzacțiile sub 10.000 de RON nu necesită KYC.

Fie că alegi să folosești ATM-urile de Bitcoin, fie că alegi un portofel sau o platformă online, fiecare te ajută și, astfel prezentăm și al patrulea avantaj: posibilitatea de transfer oriunde în lume. Fie că vorbim despre un transfer local sau unul extern, portofelele de Bitcoin nu au graniță. Puteți trimite fonduri simplu, rapid și ieftin oriunde.

Și ultimul și cel mai important avantaj îl reprezintă posibilitatea de a face profit. Bitcoin este o moneda volatilă, asemenea tuturor celorlalte monede. Monedele digitale funcționează după principiul cerere și ofertă. Ele își pot mări sau își pot micșora valoarea raportată la o valoare tradițională. La apariția să în 2009, un Bitcoin valora câțiva cenți. În 2017, Bitcoin a atins valoarea de 20.000 de dolari și până atunci fusese all time high. Anul 2021 a dovedit contrariul. Venind cu o nouă valoare de 60.000 de dolari. La momentul scrierii acestui articol, Bitcoin a scăzut de la acea valoare la 37.600 de dolari.

Am oferit special acest exemplu, cu o creștere și cu o scădere. Volatilitatea asta înseamnă. Este un risc pe care puteți să alegeți să vi-l asumați sau nu. Este o piață liberă, după cum am specificat. Pasionații din lumea crypto consideră scăderile cele mai bune momente de cumpărare. Pierderea este atunci când cantitatea pe care o aveți, indiferent de prețul de cumpărare, este schimbată înapoi în fiat, iar suma este mai mică decât cea investită. Profitul este opusul. Când diferența dintre cumpărare și vânzare este mai mare decât cea de achiziție.

Domeniul crypto este absolut fascinant! Aveți posibilități nelimitate să va informați înainte de a face o investiție financiară și nu uitați: să nu investiți decât banii pe care sunteți dispuși atât să îi înmulțiți, cât și să îi pierdeți!