Acum este posibil sa blocati si sa deblocati WhatsApp pe iPhone cu amprenta digitala sau cu fata prin Touch ID si , respectiv, Face ID , datorita unei noi actualizari a popularei aplicatii de mesagerie instantanee pe iOS . Acesta este un nou nivel de securitate, astfel incat utilizatorii celor mai recente modele de iPhone sa poata profita de instrumente de securitate precum Touch ID sau Face ID de la Apple .

Aceasta caracteristica face ca WhatsApp sa fie blocat in mod implicitde fiecare data cand parasim aplicatia si aceasta poate fi deblocata doar prin amprenta sau pe fata. Astfel, impiedicam orice alta persoana sa ne acceseze WhatsApp si sa ne citeasca conversatiile, in functie de modelul de iPhone pe care il avem;

Astfel, daca folosim un iPhone X sau o versiune ulterioara, respectiva protectie va necesita deblocarea faciala prin Face ID . Pe de alta parte, daca avem un iPhone inainte de iPhone X, acesta ne va cere amprenta prin Touch ID .

Iata cum sa blocati si sa deblocati WhatsApp cu un iPhone prin amprenta digitala sau pe fata .

Cum sa blocati WhatsApp cu Touch ID/Face ID

Primul pas pentru a configura noul strat de securitate biometrica in WhatsApp pentru iPhone este sa accesezi aplicatia si sa dai clic pe pictograma Setari , situata in bara de jos a optiunilor WhatsApp. Odata intrati in Setari , trebuie sa facem clic pe optiunea Cont pentru a accesa setarile legate de contul nostru de utilizator WhatsApp.

Odata ajuns in meniul de configurare al contului nostru, trebuie sa accesam optiunea Confidentialitate , aflata in partea de sus a listei.

Deja in Confidentialitate trebuie sa coboram pana cand gasim intrarea Blocare ecran , situata in partea de jos a listei. Acum putem gasi doua tipuri de meniu in functie de modelul de iPhone pe care il avem.

  • iPhone anterior a iPhone X
  • iPhone X o posterior

Astfel, daca avem un iPhone anterior iPhone X , va trebui sa activam optiunea Require Touch ID , aflata mai intai, pentru a activa protectia prin blocare. Odata activata aceasta optiune, trebuie sa alegem timpul de asteptare pentru blocarea WhatsApp:

  • Imediat
  • dupa 1 minut
  • dupa 15 minute
  • dupa 1 ora

Pe de alta parte, daca avem un iPhone X sau mai recent , trebuie sa activam optiunea Require Face ID , care in acest caz va aparea in locul Touch ID . Din nou, si odata activat, va trebui sa alegem timpul de asteptare pentru blocarea WhatsApp:

  • Imediat
  • dupa 1 minut
  • dupa 15 minute
  • dupa 1 ora

Cand timpul de asteptare expira dupa iesirea din aplicatie (sau imediat daca am ales asa), cand dorim sa reintram in WhatsApp, aplicatia ne va cere masura de securitate pe care am configurat-o, daca este amprenta noastra prin Touch ID sau fata noastra prin Face ID . De asemenea, fereastra de multitasking WhatsApp va aparea goala in timp ce aplicatia este blocata. Astfel ne putem proteja confidentialitatea pe WhatsApp, putand accesa chat-urile noastre de pe iPhone doar cu amprenta sau fata noastra .