Emanciparea femeilor si dorinta lor de a fi la fel de bune ca si barbatii in anumite domenii au dus la amanarea momentului casatoriei. Si acum intervine intrebarea: femeile de cariera raman singure?

Un studiu a aratat faptul ca femeile care aleg sa-si construiasca o cariera inainte de toate se simt neatragatoare si considera ca trebuie sa aiba succes in mediul business mai intai, si apoi in ceea ce priveste relatia de cuplu.

Acestea se vor concentra in tinerete numai pe construirea unei cariere cat mai temeinice si stabile, care sa le asigure stabilitate financiara si cresterea increderii in sine.

In plus, femeile care au putini prieteni barbati vor alege cariera in locul unei relatii stabile, deoarece considera ca nu-si vor gasi prea curand alesul inimii. Studiul a demonstrat faptul ca femeile care aveau mai multi prieteni barbati aveau mai multe relatii si erau mai sociabile.

Studiul mai arata ca cu cat o femeie este mai banala, cu atat sansele ca ea sa prefere o cariera in locul unei relatii sunt mai mari. Considera ca nu este atragatoare si nu face nimic pentru a schimba acest lucru, iar asta ii scade din ce in ce mai mult increderea in frumusetea proprie si in sansele de a cuceri un barbat.

Mai mult, cercetatorii au aflat ca in zonele cu putini barbati disponibili, exista mai multe femei de cariera. Acestea prefera cariera in fata singuratatii sau a unui partener de viata nepotrivit.

Femeile de cariera sunt acele femei care au avut o copilarie saraca si care provin din familii fara prea multe oportunitati financiare. Acestea se concentreaza mai intai pe cariera, si apoi pe stabilirea unei relatii, casatorie si la final copil.

Tot femeilor de cariera le este mai greu sa se descurce cu o relatie pe termne lung, mai ales daca partenrul acesteia nu intelege nevoia de afirmare a femeii.