Si femeile pot avea disfunctii sexuale, iar cele mai importante sunt cele ale libidoului, cand femeia nu mai simte dorinta de a face dragoste. Alte disfunctii sexuale sunt disfunctiile excitarii, disfunctii ale orgasmului, cand nu mai poate avea orgasm, sau dispareunia, durerea din timpul actului sexual.

Lipsa dorintei sexuale

In cazul femeilor, disfunctiile sexuale pot avea cauze psihologice sau biologice. Lipsa dorintei sexuale poate aparea la orice varsta si poate fi cauzata de factori psihologici precum: lipsa educatiei sexuale, frica de intimitate, convingeri religioase, frica de a ramane insarcinata, lipsa comunicarii cu partenerul sau nepotrivirea sexuala cu acesta.

Lipsa excitarii

Disfunctia excitarii apare atunci cand femeia nu se poate excita si nu se simte suficient de relaxata pentru a intretine relatii sexuale. Mintea joaca un rol decisiv in excitare, iar daca ne gandim la orice altceva in acele momente, este posibil sa nu ne putem excita.

Lipsa orgasmului

Si frigiditatea este considerata disfunctie sexuala si apare atunci cand femeia nu poate ajunge la orgasm. Lipsa orgasmului poate duce la frustrari, la stari de stres si chiar la tensionarea relatiei cu partenerul de viata.

Desi exista dorinta sexuala, femeia nu poate avea orgasm, nici prin activitati sexuale cu un partener, nici prin masturbare. Frigiditatea este considerata si o cauza a pierderii libidoului.

Nimfomanie

Exista si cazuri de femei care au o dorinta sexuala foarte mare, si se gandesc aproape in permanenta la sex. Acestea chiar ajung sa fie dependente de placerea provocata de orgasm si vor avea relatii cu mai multi parteneri pentru satisfacerea nevoilor.