Sunt foarte multe persoane care decid sa aleaga o agentie de turism pentru a organiza excursii importante care necesita efectuarea multor proceduri sau cautari. Daca nu ai timp sa cauti pe internet fiecare detaliu, poate fi o idee buna sa alegi o agentie de turism buna, care sa faca toata aceasta munca pentru tine.

Agentiile de turism cunosc de obicei toate detaliile despre destinatii, hoteluri in care sa te cazezi, excursii si zboruri. Este o idee foarte tentanta sa-i lasam sa ne organizeze calatoria, pentru ca atunci nu va trebui sa ne facem griji pentru nimic. Insa primul pas este sa alegem o agentie de turism buna care sa ne ajute sa realizam calatoria dorita. Vezi care sunt cele mai bune agentii de turism si cum o alegi pe cea potrivita.

Agentie de turism online sau fata in fata

Unul dintre lucrurile pe care le vom lua in considerare mai intai este daca ne dorim cu adevarat o agentie de turism online care sa organizeze totul pentru noi la cel mai bun pret sau, dimpotriva, ne dorim o agentie care organizeaza excursiile personal. In prezent, toti pot fi de incredere, desi exista oameni care prefera sa se intalneasca fata in fata cu oricine urmeaza sa-si organizeze calatoria. In toate cazurile putem avea dovada platilor si posibilitatea de a face pretentii. Deci, alegerea unei agentii online sau fata in fata este o chestiune de a alege ceea ce este cel mai confortabil pentru noi sau ceea ce ne place cel mai mult.

Cautati recenzii ale clientilor

Acesta este un mare atu pe care ni-l ofera astazi internetul. Nu mergem orbeste cu nicio afacere, deoarece peste tot sunt postate comentarii si opinii pentru a sti care sunt avantajele si dezavantajele, oferta sau ofertele. Trebuie sa fii suspicios daca nu exista comentarii sau daca acestea sunt foarte putine, deoarece ar fi putut fi adaugate chiar de oameni de la companie. In forumurile de turism gasesti tot felul de pareri despre vacante si cu siguranta vei gasi o sectiune pentru agentii de turism. Cunoasterea experientelor altor oameni ne poate ajuta sa alegem una sau alta in functie de fiabilitatea pe care ne-o ofera.

intrebati cunoscutii

O modalitate de a invata ceva despre agentii este, de asemenea, sa folosesti retelele de familie si prieteni , deoarece mai multi vor avea ceva experienta cu o agentie despre care sa-ti spuna. Aceasta poate fi o modalitate buna de a gasi o agentie recomandata. Desi este o baza buna, este intotdeauna mai bine sa tii cont de asta dar sa cauti si alte oferte si agentii pentru a putea face o comparatie.

Gasiti o agentie adaptata nevoilor dvs

Desi inainte era vorba de a merge la o agentie in cautare de oferte, astazi gasim agentii specializate intr-un tip de public si in ceea ce le place. Adica exista agentii de turism specializate pentru pensionari, pentru singuri, pentru femeile care calatoresc singure sau pentru familii. Aceste agentii ne pot oferi lucruri interesante daca suntem unul dintre aceste grupuri.

cauta si compara

Nu te limita la a primi oferte de la o singura agentie, deoarece poti gasi multe mai multe oferte in altele. Ganditi-va la o destinatie sau date, limitati-va la aceasta si cautati si comparati intre agentii . Cu siguranta vei gasi multe idei din care sa alegi excursia care iti place cel mai mult si agentia care iti ofera cele mai bune conditii.

Fiti constienti de literele mici

In multe agentii pot organiza excursii, dar uneori au scris mici. Lucruri precum „in functie de disponibilitate” ne spun ca poate, in ultimul moment si daca nu mai sunt locuri pe zbor, s-ar putea sa ajungem fara calatorie. De aceea atunci cand avem de-a face cu agentia trebuie sa cautam o oferta, o calatorie si ca totul sa aiba un pret fix . Ei trebuie sa precizeze ce este inclus in calatorie si in ce conditii. De la hotel la zbor, transport si chiar asigurare de calatorie, deoarece totul conteaza atunci cand vine vorba de calatorie. Trebuie sa stim din timp care sunt garantiile pe care ni le ofera pentru a putea pleca intr-o excursie cu liniste sufleteasca, fara evenimente neprevazute care ar putea creste costurile calatoriei.

Semneaza cand ai totul clar

Ar trebui sa semnati o oferta numai atunci cand toate punctele si tot ceea ce intra in pretul calatoriei au fost clarificate. Asa ca poti evita surprizele de ultima ora. Cititi cu atentie conditiile si ce este inclus , deoarece uneori ofertele sunt inselatoare si prin adaugarea de costuri ajungem la un pret care nu a fost cel initial.

Utilizati mijloacele de reclamatie si reclamatie

Daca exista ceva cu care nu sunteti de acord sau care nu v-a placut in actiunile agentiei, trebuie sa stiti ca, in calitate de consumator, aveti dreptul sa va plangeti. Puteti depune o reclamatie sau o reclamatie pe un formular care trebuie sa fie disponibil utilizatorilor in birouri sau pe site-ul agentiei.