Majoritatea părinților sunt de părere că micuții lor cresc peste noapte, iar asta poate îngreuna alegerea celor mai potrivite articole de îmbrăcăminte. Dacă simțiți că achiziționați în mod constant haine pentru copii, iar acestea sunt purtate doar pentru o scurtă perioadă de timp, asta înseamnă că nu ați apelat încă la o serie de trucuri care prelungesc durata de purtare a hainelor, sporesc confortul copiilor și elimină stresul pe care îl simțiți atunci când trebuie iar să cumpărați haine celor mici.

Blugii, de exemplu, reprezintă o piesă de bază în garderoba copiilor. Cu excepția lunilor de vară, blugii se poartă pe toată perioada anului, oferind copiilor confort și libertate de mișcare. În plus, sunt foarte versatili și se pot purta cu o varietate de piese vestimentare, inclusiv tricouri, pulovere, cămăși și articole de exterior. 

Iată ce trucuri vă pot ajuta atunci când achiziționați blugi pentru copii:

Optați pentru o dimensiune mai mare

Copiii se află în perioada de creștere chiar și până la vârsta adolescenței, deși în primii ani de viață cresc exponențial, trecând și prin ceea ce numim dureri de creștere. Când copilul trece prin astfel de dureri, ultimul lucru pe care vi-l doriți este să îl îmbrăcați într-o pereche de blugi care îl strâng sau care îi creează disconfort. Pe de altă parte, nu vă doriți nici ca blugii să fie prea largi sau prea lungi. În mod ideal, veți dori să achiziționați  blugi copii doar cu o dimensiune mai mare. Astfel, veți evita ca blugii să fie prea largi sau prea lungi. Optați pentru blugi cu bandă elastică, pentru confort sporit și îi puteți sufleca dacă blugii sunt prea lungi. În cel mai scurt timp, copilul va ajunge la următoarea dimensiune, iar blugii i se vor potrivi perfect, fără nicio ajustare. 

Înlocuiți blugii cu jeggings

Principalele modalități prin care blugii se pot potrivi excelent unui copil aflat în creștere presupune suflecarea în partea inferioară și folosirea unei curele pentru talie sau achiziționarea unei perechi de blugi cu bandă elastică. Totuși, pentru fetițe, puteți opta pentru jeggings în loc de blugii tradiționali. O pereche de jeggings îmbină cu succes caracteristicile blugilor și colanților, asta însemnând că sunt elastici, dar durabili și rezistenți la uzură. Deoarece sunt elastici, fetița va purta o pereche de jeggings o perioadă mai îndelungată de timp. În cele mai multe cazuri, cu o pereche de jeggings câștigați câteva luni suplimentare de purtare în comparație cu o pereche de blugi clasici. 

Acordați atenție materialelor

Blugii sunt piese vestimentare de bază în garderoba oricărei persoane, inclusiv a copiilor, și datorită faptului că sunt foarte longevivi, durabili și rezistenți. Longevitatea lor se datorează faptului că sunt fabricați din 100% denim, adică bumbac foarte rezistent. Cei mai durabili blugi sunt cei fabricați din 100% denim, asta însemnând că pot avea o durată de viață de zeci de ani, mai ales dacă sunt întreținuți corespunzător. Totuși, blugii din 100% denim sunt mai rigizi, tind să devină și mai strâmți la spălare și nu suportă modificări în timp. Tocmai din acest motiv, încercați să optați pentru blugi de copii care au în compoziția lor și puțin elastan. Blugii fabricați din bumbac și elastan sunt mai moi, mai elastici și pot ține pasul cu mișcările copiilor. Pentru o durată de viață la fel de lungă precum a blugilor din 100% denim, asigurați-vă că procentul de elastan nu depășește 5%. 

Ținând cont de aceste trucuri, veți scăpa de stres atunci când achiziționați haine pentru copii, iar garderoba lor va fi mai durabilă, mai funcțională și mai confortabilă.