Exista multe tipuri diferite de relatii si, daca sunteti in prezent intr-una angajata si monogama, este posibil sa aveti intrebari despre cum sa continuati daca partenerul dvs. doreste o relatie deschisa. Pentru a intelege, a procesa si proceda mai bine, este important sa stim ce presupune de fapt o relatie deschisa.

Expertii definesc o relatie deschisa ca una in care partenerii sunt liberi sa se angajeze in eforturi sexuale, emotionale si/sau romantice cu alte persoane din afara relatiei. Desi non-monogamia ramane stigmatizata pe scara larga in perceptia sa sociala, un studiu in Journal of Social si Personal Relations sugereaza ca partenerii in relatiile deschise sunt la fel de multumiti si fericiti ca cei din relatiile monogame.

Ce va doriti de la o relatie de cuplu?

Daca nonmonogamia este un concept nou pentru dvs., atunci ati putea fi destul de confuz. Petreceti ceva timp reflectand asupra obiectivelor voastre romantice si a ceea ce doriti din relatia voastra sau daca vreti doar sa va intalniti cu curve pentru sex. A fi sincer cu tine si partenerul tau ar putea sa-ti economiseasca timp si dureri de inima in viitor sau sa deschida usa catre un nou nivel de implinire.

Avand in vedere acest lucru, daca partenerul dvs. face eforturi pentru o relatie deschisa, depinde de dvs. sa decideti daca sunteti confortabil cu acesta sau daca ar trebui sa terminate cu aceasta persoana.

Cunoasteti motivele partenerului dvs.

Daca partenerul dvs. doreste sa aiba o relatie deschisa, ar trebui sa explice clar motivele pentru care acesta este cazul. Poate ca au esuat la monogamie in trecut si ar prefera sa fie deschise in legatura cu eforturile lor, mai degraba decat sa fie nevoiti sa se strecoare. Sau poate ca se simt de parca nevoile lor nu sunt indeplinite in prezent si vor sa priveasca in afara relatiei tale pentru a indeplini aceste dorinte.

Sexul in cadrul cuplului este plictisitor dupa o perioada de timp. Dupa ce intelegeti pe deplin de ce partenerul dvs. este interesat sa aiba o relatie deschisa in primul rand, puteti lua o decizie mai informata cu privire la daca sau cum, sa continuati. Puteti gasi partenere de sex daca accesati https://excorte.net/anunturi-matrimoniale-sibiu.

Intelegeti relatiile deschise versus inselaciunea

O relatie deschisa este deosebit de diferita de inselaciune, prin faptul ca nu exista secret, necinstire sau subversiune. Prin definitie, o relatie deschisa de matrimoniale Sibiu necesita un acord consensual al ambilor parteneri pentru a se implica in relatii cu persoanele din afara relatiei primare.

Evalueaza-ti interesul de a fi cu alti oameni

Dupa ce auziti motivele partenerului dvs. pentru a dori o relatie deschisa, este important sa va intrebati daca va simtiti, de asemenea, de parca doriti sa urmariti alte optiuni in afara relatiei dvs. actuale. Daca raspunsul este „da”, atunci o relatie deschisa poate fi ceva demn de incercat, mai ales ca tu si partenerul tau puteti fi amandoi cu alti oameni, in timp ce sunteti total deschisi si sinceri unul cu celalalt.

Cand o persoana a fost de acord cu nonmonogamia consensuala in conditii de actiune, provocarile devin mult mai intense decat ar fi daca toti cei implicati ar fi consimtit cu adevarat.

Cantariti posibilitatea monogamiei unilaterale

Daca nu va intereseaza sa fiti alaturi de alti oameni, intrebati-va daca veti fi in regula cu partenerul dvs. in afara relatiei dvs. in timp ce ramaneti monogam. Acolo se doreste sau se asteapta o relatie monogama, unul dintre parteneri este fericit in cadrul acestor legaturi, iar celalalt partener nu este.

Retineti ca exista relatii deschise in cazul in care acesta este cazul si trebuie sa fiti sinceri cu voi insiva, daca acest lucru este ceva pe care l-ati putea gestiona sau nu. Daca sunteti cineva care tinde sa devina gelos, atunci aceasta nu este cea mai buna alegere.