Politie privata. Invațamant privat. Spitale private.

In noiembrie 2012, Parlamentul European va vota o Directiva care desființeaza monopolul statului in serviciile publice: directiva 0438/2011.

Directiva OBLIGA statele membre sa scoata la licitație serviciile publice, inclusiv serviciile de securitate sociala. La licitații trebuie obligatoriu acceptate firmele private, iar caștigatorul va fi stabilit simplu: cine ofera cel mai bun preț. Adio, instituții de stat!

Ce inseamna asta, concret? Pai in Marea Britanie, a inceput deja privatizarea Politiei, așa ca avem un exemplu: Politia de stat a concurat la licitație cu firmele private de securitate. Si a pierdut licitația! iar serviciile oferite pana acum de Politia engleza, vor fi oferite de firme private, la un cost mult mai mic.

Sau, alt exemplu: Casa Naționala de Pensii va fi obligata sa participe la licitație impreuna cu casele de pensii private, pentru administrarea pensiei de stat (atenție, nu a pensiei suplimentare, ca pana acum!). Daca caștiga casele de pensii private, Casa Naționala de Pensii se desființeaza.

Instituțiile de stat n-au nici o șansa, fara monopol!

Instituțiile de stat sunt grase si proaste. Costa imens si ofera servicii mizerabile (vezi dezastrul de la Bacalaureat, sau dezastrul din spitalele publice). Instituțiile de stat au supraviețuit dintr-un singur motiv: pentru ca aveau clienți captivi. Oamenii erau obligați pana acum, sa le dea bani.

Așa ca porcii de bugetari, cu sindicatele lor scarboase, s-au obraznicit: au angajat milioane de oameni inutili (in orice birou, 9 stau si doar 1 lucreaza), au tocat zeci de miliarde de euro pe aparatura inutila, cu preturi umflate. Corupția a explodat, pe scurt, s-a facut jaf de bani: de banii voștri, dobitocilor!

Ei, acum o sa vedem cine este cu adevarat cel mai rentabil. Statul sau privatul? Ce e rau intr-o competiție cinstita si egala? Hahahaha…

Externalizare = taiere de cheltuieli publice.

De doi ani de zile, Capitalism pe paine tot vorbește de necesitatea externalizarii serviciilor guvernamentale: iata ca acum, se intampla. Cu cat se pot reduce cheltuielile publice prin externalizare? Enorm! Cu peste 90%.

Orice instituție publica romaneasca are cam de 9 ori mai mult personal decat este necesar. In plus, firma privata care ii ia locul, poate sa nu angajeze cu contract de munca. Atunci cum angajeaza? Simplu: iși obliga la randul ei angajații sa-si faca PFA sau chiar firma (așa cum au procedat ING Romania si mulți alții). Adica, externalizeaza la randul ei forța de munca, ceea ce ii va reduce si mai mult cheltuielile. Instituțiile publice trebuie permanent supravegheate si inspectate, ca sa nu incheie contracte dezavantajoase. Acești inspectori costa enorm si sunt si ineficienți: corupția este in floare! In schimb o firma privata e libera sa-si cumpere ce vrea, de unde vrea: nu te mai intereseaza decat costurile finale! Daca alea sunt prea mari, pierde licitația. Instituțiile de stat sunt obligate sa le dea angajaților lor drepturi de funcționari publici prime, concedii, zile libere, al 13-lea salariu), care costa enorm bugetul tarii: firmele private nu au aceasta obligație. Insași noțiunea de funcționar public va disparea.

Aceasta directiva, așa blanda cum pare, va distruge complet socialismul european. Ea permite nu doar privatizarea serviciilor sociale: ci a tuturor serviciilor statului. Legal, devine posibila privatizarea intregului guvern, inclusiv a ministerelor.

Adio, stat social!

Adio solidaritate sociala, adio egalitate pe banii mei, cu toți ratații!

Cand pledam acum doi ani pentru aceste masuri, o gramada de “specialiști” romani le declarau imposibile. Dobitocii! Se obișnuisera cu ideea ca “matușica” Uniune o sa le dea fonduri fara numar si fara sa ceara explicații.

Acum s-a terminat si cu fondurile europene, ba chiar au inceput procesele de corupție pentru furt din banii europeni. Angela Merkel a anunțat ca nu mai da bani statelor in faliment, ba chiar a cerut statelor membre sa renunțe la independenta Ministerelor naționale de Finanțe, daca mai vor sa foloseasca euro! Grecia n-a mai primit nici un ban ca s-o salveze de faliment, ba chiar s-a propus eliminarea ei din zona euro!

Si acum, lovitura finala: toate statele membre UE sunt obligate sa desființeze monopolul statului in serviciile…de stat. Nu-i mișto? Nu va place ce se intampla? Mie imi place la nebunie!

Uniunea voastra Europeana e moarta si ingropata. Acum se naște Uniunea mea. Se naște Al Patrulea Reich!

Socialiștii au sarit de cur in sus!

Eurodeputatul socialist belgian, Marc Tarabella:

Asta este total inacceptabil. Securitatea sociala TREBUIE sa ramana prerogativa statului. (Europolitics)

Ce spui, neica? Da’ de ce TREBUIE? Ca sa ai tu de unde da pomeni votanților? Pentru ca de 50 de ani, protecția sociala exact asta este: o pomana azvarlita cerșetorilor si putorilor, ca sa te voteze. Așa s-a ajuns la cheltuieli de trilioane de dolari, la taxele imense, la lipsa de competitivitate a firmelor, așa s-a ajuns la falimentul Europei, așa s-a ajuns criza economica fara sfarșit.

Socialiștii sunt disperați sa continue pomenile, pentru ca fara ele se prabușește intreaga mișcare socialista: dar nu mai au nici un ban! Numai ca, in solida lor stupiditate, ei nu ințeleg asta (si nici nu au vreo soluție).

Uitați-va si in Romania, la Victor Ponta, la Crin Antonescu si la așa zisa “liberala” Mariana Campeanu, ministra Muncii: in plina criza, ei urla ca…nu vor da afara nici un funcționar (deși evident au si inceput sa concedieze mii de oameni din Posta Romana, TVR, CFR, iar salariile au si inceput sa fie neplatite la Oltchim si in spitale).

Asta e comportament de copil cretin si rasfațat: vreau inghețata in clipa asta! Nu ma intereseaza ca nu mai ai bani! Daca nu-mi dai inghețata, urlu!

Ia urla tu, comunistule, sa vezi ce dos de palma o sa primești peste bot!