Fie ca este vorba pentru un living din noua ta casa sau pentru un dormitor mic pe care ai vrut sa-l decorezi, a strange inspiratie si a visa idei despre cum sa decorezi o camera din casa ta este intotdeauna distractiv si incitant. Cand vine vorba de partea de proiectare reala, totusi, se poate simti rapid descurajanta si coplesitoare. De unde incepi?
Pentru multi oameni, provocarea implica adesea incercarea de a face totul deodata. Stii ca trebuie sa alegi o culoare de vopsea, dar ar trebui sa fie mobilierul pe primul loc? In acest caz, ar trebui sa incep cu un aspect de mobilier pentru spatiu? Dar ce zici de opera de arta pe care chiar vreau sa o agatam in camera? Poate asta ma va ajuta sa-mi dau seama unde sa pun totul? Si asa merge ciclul. Pentru mai multe sfaturi cum sa-ti decorezi singur locuinta vezi pe zumi.ro.
Evalueaza-ti spatiul
Cel mai important prim pas cu orice proiect de amenajare a casei este sa va puneti intrebarile de baza despre camera pe care o proiectati. Este un spatiu public sau privat? Cat timp petreci aici? Cum vrei ca spatiul sa functioneze pentru viata ta?
Nevoile dvs. pentru dormitorul dvs. principal sunt diferite de cele pentru camera dvs. de zi si spatiul de luat masa, care sunt locuri de adunare pentru relaxare si distractie. Dar poate vrei o zona de relaxare in dormitorul tau. Daca da, va vedeti ca il folositi mult? Cum va juca in viata ta de zi cu zi?
Alocarea timpului pentru a evalua aceste intrebari generale te va ajuta sa stabilesti de ce ai nevoie pentru un anumit spatiu si astfel sa informezi toate deciziile ce urmeaza, de la bugetul tau pana la mobilierul potrivit.
Ia in considerare nevoile tale
Stii ce fel de camera vrei, acum gandeste-te cum o vei folosi. Este esential sa fii clar cu privire la nevoile tale, deoarece va ajuta la determinarea mobilierului de care ai nevoie pentru spatiul tau. Nu doriti sa faceti achizitii care sunt greu de revenit mai tarziu.
Avand in vedere ca mai multi oameni lucreaza de acasa si invatamantul la domiciliu in familii, cerem, de asemenea, mult mai multe spatii noastre in aceste zile. Asa ca tine cont de asta impreuna cu cine imparte spatiul cu tine si nevoile lor.
Ai nevoie sa lucrezi intr-o zona mica de joaca pentru copii mici in camera ta de zi? Transformati un dormitor de rezerva intr-o camera TV? Ai o pisica care se gheare la ceva tapitat? Adaugi un birou in dormitorul tau? Sa stii cum vrei sa folosesti spatiul pentru a ghida piesele pe care le pui in el!
Decideti stilul
Daca ne cunosti, stiai ca asta urmeaza! Aducerea stilului tau personal in spatiul tau este una dintre cele mai importante parti in proiectarea unei camere. Dar poate fi si provocator daca nu esti sigur care este stilul tau.
Incepe prin a te inspira. Petreceti timp rasfoind Pinterest, Instagram si unele bloguri de design, salvand toate lucrurile care va plac. Daca proiectati un dormitor, arhivati orice idei de culori de vopsea, forme de mobilier cool si chiar piese de depozitare pentru dormitor care ies in evidenta pentru dvs. Este vorba despre colectarea de informatii (si inspiratie), asa ca fa-o distractiva si pe indelete pentru tine.
Dupa ce ati adunat o mana de imagini si idei de design, uitati-va peste tot ce ati salvat si apoi editati-va descoperirile pana la cele preferate si la ideile care au cel mai mult sens pentru spatiul dvs. De exemplu, daca iti place minimalismul, dar ai copii mici dezordonati, stii ca aspectul elegant alb nu va zbura, dar poti lua in considerare in continuare mobilierul alb care este prietenos cu copiii.
Vino cu aspectul tau
Multi oameni opresc acest pas, dar gasirea aspectului potrivit este incredibil de importanta. Indiferent daca lucrati cu un dormitor mic sau cu o camera de zi spatioasa, planificarea unde va merge mobilierul va face tot ce urmeaza de un milion de ori mai usor.
Luati in considerare caracteristicile arhitecturale ale camerei dvs. care ar putea limita modul in care utilizati spatiul. De exemplu, s-ar putea sa aveti un dormitor mare care poate incapea o zona de relaxare de dimensiuni mari, dar exista un singur perete pe care puteti amplasa o canapea. Sau poate ca sala ta de mese nu are ferestre, ceea ce inseamna ca probabil va trebui sa profiti de spatiul vertical al peretelui si sa investesti mai mult in corpuri de iluminat. S-ar putea sa fii si la cheremul unor puncte de vanzare unde va trebui sa-ti pui televizorul.
Planifica bugetul
Acum trecem la partea nu atat de distractiva necesara: planificarea banilor. In termeni simpli, mobilierul este scump, asa ca este esential sa te decizi asupra unui buget pentru camera ta si sa fii ferm cu privire la cat vrei sa cheltuiesti. Daca nu sunteti unul pentru numere dure si rapide, acordati-va o gama de buget.
Un bun punct de plecare este sa va ganditi care sunt investitiile dvs. si care sunt lucrurile pe care le puteti zgaria. Daca proiectati un dormitor mic cu spatiu de depozitare limitat, doriti sa bugetati bani pentru o comoda? Daca vrei sa pictezi dormitorul, va fi un perete sau intreaga camera? Puteti masura si calcula de cata vopsea veti avea nevoie?