Pierderea in greutate nu este intotdeauna atat de usor de realizat pe cat o fac sa para in spatiile destinate realizarii acesteia, iar in mare masura se datoreaza faptului ca alimentele joaca un rol extrem de important, nu doar de a slabi, ci si de a ne mentine sanatatea, sa ne concentram, sa invatam lucruri noi sau sa desfasuram activitatile zilnice pe care trebuie sa le desfasuram.
Caloriile nu sunt altceva decat o unitate de energie pentru a masura numarul pe care il consumam zilnic pentru a functiona. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii ( OMS ), calculul generic al caloriilor care ar trebui consumate pe zi corespunde intre 1.600 si 2.000 de kilocalorii pentru femei si 2.000 pana la 2.500 pentru barbati ; totusi, cei mai multi dintre noi consumam mult mai mult decat ar trebui.
In acest scenariu, exista trei componente principale pentru a consuma energie sau a arde calorii, prima este rata metabolica, care implica cantitatea de energie necesara pentru functionarea zilnica a organismului; al doilea este descompunerea alimentelor si, in sfarsit, activitatea fizica. In medie , se estimeaza ca majoritatea ard intre 5 si 15% din acele calorii cu exercitii fizice , motiv pentru care este atat de important sa urmariti caloriile.
5 sfaturi pentru a elimina 500 de calorii pe zi
Daca vrei sa reduci cantitatea de calorii pe care o consumi, astazi iti impartasim 5 sfaturi pentru a le elimina din alimentatia ta zilnica fara sa-ti dai seama. Efectuarea acestor schimbari si cresterea timpului de exercitii fizice te vor ajuta sa observi schimbari in corpul tau si in viata de zi cu zi.
1. Mananca fara excese
Este foarte important ca atunci cand mananci sa o faci incet pentru ca asta ajuta in doua moduri, unul eviti sa-ti umpli stomacul cu aer, ceea ce provoaca inflamatie si chiar flatulenta, dar si pentru ca, facand asta, astepti ca creierul sa-l proceseze. a fost umplut si corpul tau El este multumit.
De multe ori mancam in exces pentru ca o facem in graba si asta nu ne face bine, pe langa faptul ca incurajeaza mancatul in exces, ceea ce duce la senzatia de a fi prea satul.
Pe de alta parte, evita sa-ti transformi preparatul sanatos intr-unul hipercaloric adaugand bucati de slanina, sosuri sau carne pane in salata, de exemplu. Moderati consumul de paine, evitati consumul de carne rosie in exces si reduceti cantitatea zilnica de grasime. Amintiti-va ca pentru a arde grasimile, 80% sunt alimente si 20% sunt exercitii fizice.
2. Elimina bauturile racoritoare si evita alcoolul
Evita cu orice pret consumul de bauturi racoritoare, in special cola, intrucat acestea contin o cantitate mare de zahar care favorizeaza acumularea de grasime si deci supraponderala, pe langa bolile care sunt insotite de acest exces. Intre timp, bauturile alcoolice au si un nivel caloric ridicat, asa ca ar trebui sa-ti moderezi mereu consumul si sa ai grija de felul in care il bei, cocktailurile pot fi cele mai proaste combinatii daca cauti sa slabesti.
3. Cafeaua ta fara zahar
Daca esti foarte obisnuit sa bei cafea cu zahar sau lapte, evita-l. Cafeaua neagra este una dintre cele mai recomandate bauturi pentru pierderea in greutate deoarece accelereaza initial metabolismul si are efect asupra ficatului gras, care ajuta acest organ sa descompuna grasimea acumulata; cu toate acestea, atunci cand adaugati zahar, lapte, frisca sau alte ingrediente, cresteti numarul de calorii.
Pentru a te obisnui sa o bei fara zahar, reduce treptat cantitatea de zahar sau alte ingrediente pe care le adaugi bauturii.
4. Reduceti consumul de produse usoare
Alimentele usoare sunt cele reduse in grasimi sau zahar, fie eliminandu-le complet, fie inlocuindu-le cu indulcitori artificiali. Totusi, pentru a comercializa aceste produse si a le face sa aiba gust, dimpotriva, li se adauga cantitati mai mari de sare, zahar si amidon, care in loc sa ne ajute, ne dauneaza, ca sa nu mai vorbim ca uneori, crezand ca sunt „usoare”. „, putem creste aportul.
Afla care sunt adevaratele efecte pe care aceste produse le au asupra organismului tau si reduce-le consumul. In schimb, prefera alimentele proaspete, naturale.
5. Mananca mai multe fructe si legume
Suna ca un record spart, dar este adevarat. Fructele si legumele nu numai ca contin o cantitate mai mare de fibre care ajuta la reglarea tranzitului intestinal, ceea ce favorizeaza cea mai buna functionare a sistemului digestiv, inclusiv o accelerare a metabolismului, dar sunt si alimentele cu cele mai putine calorii. In schimb, au multe vitamine si minerale esentiale pentru buna noastra dezvoltare zilnica.